Türk Kahvesi'nin en eski mekanı olan Tahmis Kahvesi, adını kahve kavrulan yer anlamına gelen "tahmis" kelimesinden alan ve 1635'ten beri lezzetleriyle bir kahvenin 40 yıllık hatırını 400 yıla çıkarmıştır. Tahmis Kahvesinin Türk Kahvesi Çeşitleri ise; Türk Kahvesi, Menengiç Kahvesi, Osmanlı Kahvesi, Dibek Kahvesi, Damla Sakızlı Türk Kahvesi, Kakuleli Türk Kahvesi ve Çilekli Türk Kahvesi'dir."
Türk Kahvesi markaları arasında kuşkusuz en önemli ve en eski kahve markası Tahmis Kahvesi 'dir. Tahmis Kahvesi 1635'ten bu yana kahve severlere hizmet vermektedir. Kahvelerinin lezzetiyle büyük beğeni toplayan Tahmis Kahvesinin namı 4. Murata'a kadar varmıştır. Bağdat Seferi için Antep'ten geçen Sultan 4. Murat Tahmis Kahvesinde dinlenmiş ve Tahmis Kahvesinde kahve ikram edilmiştir.
Tahmis Kahvesinden her bir fincan için birer tatlı kaşığı bakır cezvenize boşaltın.
Her kişi için birer fincan suyu bakır cezvenize ilave edin.
Şekersiz, Az, Orta ve Çok şekerli kahve seçenekleri için dilediğiniz oranda şeker ilave edebilirsiniz.
Bakır cezvenizin altını kısık ateşte açarak bir süre karıştırın.
Kahveleriniz köpürmeye başladığında tüm fincanlara bir tatlı kaşığı yardımı ile köpükleri tüm fincanlara dağıtın.
Tahmis Bol köpüklü Kahveniz hazır. Afiyat Olsun. (Not: Kahvenizi Bakır Cezve ile yapmanızı öneririz.)
Zihinsel ve fiziksel olarak bir çok yararlı etkisi olduğu bilinen Türk Kahvesi, bilinci açar, algıyı güçlendirir, günlük hayatta karşılaşılan enerji kaybını önler, Daha hızlı yağ yakmaya yardımcı olur. Alzheimer ve Parkinson hastalıklarını geciktirir ve önler. Anadolu insanı ile karşılaşınca kendine has bir yorum kazanan kahve diğer ülke kahvelerinden farklı olarak kavrulma ve işlenme sürecindeki farklılar sebebi ile daha farklı bir form ve lezzete kavuşmuştur.
Kahve çekirdeğinin içecek olarak tüketilmeye başlamasının hikayesi, Etiyopya'da bir çobanın kahve çekirdeklerini yiyen keçilerin fiziksel olarak daha zinde olduklarını fark etmesi ve bundan dolayı çekirdekleri suda pişirmesi ve içmesiyle başlar. Etiyopya'da hızla yaygınlaşan ve Arap yarım adasına sıçrayan kahve çok sevilir. 16. yüzyılda bir kısmı Osmanlı himayesinde bulunan Arap yarım adasında kahve tüketimi tüm halk tarafından benimsenmiştir. Osmanlı'nın Yemen Valisi olan Özdemir Paşa ise İstanbul'a yolculuğa çıkacağı zaman kahve çekirdeklerini İstanbul'a götürmesiyle, Türk Kahvesi'nin hikayesi başlamış olur. Yemen'den sonra İstanbul ve daha sonra tüm Anadolu topraklarında kahve kültürü yayılmaya başlar. Kahve yayıldığı bu coğrafyada kendine has bir kimliğe bürünür ve kültürün kopmaz bir parçası olur. Gaziantep'te ise Tahmis Kahvesi 1635'te kurularak, kahvenin kavrulduğu, dövüldüğü ve içildiği bir mekan olarak kahve seven yöre halkına hizmet vermeye başlar.
Türk Kahvesi'nin kalorisi şeker oranına göre değişiklik göstermektedir. Bir fincan şekersiz Türk Kahvesi'nde 6 kalori, bir fincan az şekerli Türk Kahvesi'nde 19 kalori, bir fincan orta şekerli Türk Kahvesi'nde 32 kalori, bir fincan şekerli Türk Kahvesi'nde 46 Kaloridir.